Briga o četinarima i ružama

Važno je posvetiti veliku pažnju četinarima i ružama koji krase našu baštu. Najčešće su u obliku žive ograde ili su pozicionirani pojedinačno, ali ih je potrebno isto negovati. Ukoliko im obezbedite pravilnu negu, dovoljno vode i adekvatnu prihranu četinari će biti lepi, zeleni i bez osušenih delova.

Magnezijum je važan

Prilikom odabira đubriva za četinare, odaberite najkvalitetnije đubrivo Plantella Specijalno đubrivo za četinare.

Đubrivo je u kristalnom obliku da bi se brzo rastvorilo i bilo odmah dostupno biljci. Veoma je važno da đubrivo pored svih glavnih hranljivih materija sadrži mnogo magnezijuma. Magnezijum je gradivni blok hlorofila koji je odgovoran za fotosintezu i zelenu boju biljaka. Ukoliko dođe do nedostatka magnezijuma na biljkama se manifestuje u obliku sušenja i opadanja iglica.

Za zdrav rast, guste, čvrste i sjajne iglice

Za bujno cvetanje ruža

Pravilnim đubrenjem ruža stimuliše se više cvetnih pupoljaka i produžava period cvetanja.

Koristimo Plantella Specijalno đubrivo za ruže koje sadrži sve potrebne hranjive materije u pravim merama. Ovakav tip đubriva primenjuje se najmanje tri puta godišnje, prvi put pre stvaranja pupoljaka kako bi se biljci obezbedile hranljive materije koje su neophodne za rast. Ruže se zatim prihranjuju tokom celog perioda cvetanja. Usled pojave opasnih bolesti dolazi do propadanja lišća na biljci. To je razlog za upotrebu kvalitetnog đubriva jer ono redovno jača biljku i time smanjuje mogućnost obolenja.

Za zdrav rast, pravilan razvoj i formiranje bujnog
i brojnog cveća

Đubrivo u kristalnom obliku

Plantella Specijalno dubrivo za četinjače i za ruže je u kristalnom obliku, što znači da se može koristiti na 3 načina:

  • đubrivo se rastvara u kanti za zalivanje i biljke se zalivaju;
  • posipati ispod biljaka pre kiše;
  • folijarno, što znaci dodavanje đubriva prskanjem po listovima.

Đubrite svake 3 nedelje kako biste ojačali biljke nakon letnih visokih temperatura i pre zime.

Svi naši proizvodi su rezultat dugogodišnjeg znanja, proverenih istraživanja i tehnoloških inovacija priznatog slovenačkog proizvođača Unichem. Pošto smo na njih izuzetno ponosni, označili smo ih posebnim pečatom Testirana efikasnost.