Balkoni puni muškatla

Koje cveće da odaberete za balkone i terase, kako ih kombinovati i kako ih negovati da vaš balkon zablista? Muškatle svih boja i vrsta tokom letnjih meseci krase mnoge terase i balkone. Da bi balkonske biljke mogle bujno cvetati tokom čitave sezone, trebamo im
obezbediti dobru zemlju, umereno ih zalivati i kvalitetno prihranjivati.

Ideal zemlja je idealna za muškatle

Kada kupujete biljke za sadnju u žardinjere, nabavite najbolji supstrat i đubriva kojima ćete vašim lepoticama održavati najbolju kondiciju najmanje 6 meseci u tim njihovim malim domovima.

Odlična podloga za mlade biljke je izbor kvalitetne zemlje od najkvalitetnijeg humusnog treseta koji već ima dodatak đubriva za početni rast i cvetanje. Pre sadnje na dno žardinjere ili saksije postavite drenažu od kamenja, zatim saksiju ili žardinjeru napunite zemljom Plantella Ideal. Dodana bioaktivna glina povećava sposobnost apsorpcije đubriva iz tla. Ovaj humusni treset odlikuju biljna bio vlakna koja poboljšavaju aktivnost i strukturu zemljišta, čime utiče na obnavljanje i razvoj korena.

Specialna tečna đubriva

Moramo biti svesni da muškatle trebaju uravnoteženu prihranu bez gomilanja ili nedostatka đuriva. Za prihranu muškatla Plantella ima u svom asortimanu visoko kvalitetno tečno đubrivo sa dodatkom vitamina, aktivatora cvetanja i morskih algi Plantella Cvet.

Sastav Plantella Specijalnog đubriva za muškatle je dizajniran da podstiče zdrav razvoj korena, snažan rast i obilno cvetanje. Razvijanjem snažnog korenovog sistema, geranijumi mogu efikasno da apsorbuju vodu i hranljive materije iz zemlje, što će podržati njihovo zdravlje i izdržljivost.

Sa jakim i zdravim listovima, muškatle će lakše podneti različite vremenske uslove i boriti se protiv štetočina i bolesti.

Možete ga upotrebiti zalivanjem ili folijarno, zalivanjem po listovima. Potrošnja je mala 15 ml/l vode, doziranje se vrši uz pomoć čepa u obliku merice. Uz redovnu primenu period intenzivnog cvetanja može da potraje do kasne jeseni. Redovnom upotrebom našeg đubriva osiguraćete da cveta bujno i obilno tokom cele vegetacije. Obilje živog i dugovečnog cveća ispuniće vašu baštu prelepim bojama.


Svi naši proizvodi su rezultat dugogodišnjeg znanja, proverenih istraživanja i tehnoloških inovacija priznatog slovenačkog proizvođača Unichem. Pošto smo na njih izuzetno ponosni, označili smo ih posebnim pečatom Testirana efikasnost.